4 Nisan 2009 Cumartesi

RİZE'DE MEVSİM KIŞ

Uzun yıllar ortalamalarıma göre yaptığım tespitler bu sene Rizede mart ayının ikinci yarısıyla başlayan soğuk ve sisli havalar maalesef arıların yeniden salkım yapması ve içgüdüsel olarakta kış moduna geçmelerine neden olmuş durumda.

 Bu gün itibariyle arı cçmanın mümkün olmadığı bir hava mevcüttü derece gölgede 10 geçmedi,bu havalar hemenki her gün aynı bazan iki gün yağmur ardından hava ayaz oluyor fakat güneş yine yok şiddetli poyrazla beraber denizden köpük gibi sis her tarafı kaplıyor bu durumda arılar neyapsın.:(
Bende bu gün zaybir başkanı  Selahattin güney'in gönderdiği fidanları dikip biraz etrafı dolaştım ,çok üşüdüm çookk.
Görüyorsunuz işte tarlacı arılar az güneşle dökülüyor ama geri dönüşler bunun gibi felç olup kalıyorlar.

Geçen sene aynı tarihte arılarımızın yarısına kat atmış durumdaydık maalesef bu sene şu anda en iyi arımın 6 çıta olduğunu ve yavru düzenininde hiç içaçıcı olmadığını görmekteyiz en fazla olanda toplasan üç çerçeve yavru yoktur,allah sonumuzu iyi eder inşallah.

1 yorum:

  1. insallah bahar cabuk ulasir allah buyuktur onemli olan sezon ha erken ha gec gelen bahar arilara sezonun yaklasimi onemli bizdede gecen sene erikler martin 14 unde acti bu sene martin 29 unda acti iki hafta gec geldi bahar ama arilar birden bire formulla 1 gibi hizlandi .
    ektigin fidanlarda insallah gelecek yillar icin nice fidanlara vesile olur akasya agacini 20 fidan ekmen biraz az bence 100 fidan ekmeliydin onun bereketini gorunce keske ekseydim dersin .
    saygi ve selamlarimla

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi