2 Nisan 2009 Perşembe

ARICILIK SEMİNERİ


Macahel Arıcılık A.Ş. nin Samsun İlinde arıcılar için düzenlemiş olduğu bir günlük Arıcılık Seminerine biz de davet edildik.

Biz de ilçemiz arıcılarından (soldan sağa) Galip AŞÇI,Nezir UMAR (Ahmet İNCİ Bey)ve Mustafa YILMAZ'ı da alarak seminere iştirak ettik.
TEMA Vakfı'na bağlı Artvin'de arıcılık alanın da faaliyet gösteren Macahel Arıcılık A.Ş. nin ve aynı zamanda TEMA vakfının Arıcılık Danışmanı olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet İNCİ Bey'in konuşmacı olduğu seminer bizler için çok yararlı geçti.Seminer vesilesi ile uzun yıllardan beri ismini duyup tanışma imkanı bulamadığımız Arıcılık Uzmanı Ahmet İNCİ Bey'le tanışıp arıcılık la ilgili konularda görüş alışverişin de bulunma fırsatını da yakalamış olduk.

Ahmet Bey TEMA Vakfı'nın arıcılık alanındaki çalışmalarından,ana arı üretiminden ,ana arıların gönderildikleri bölgeye uyumundan ve arıcıların kendi ana arılarını kendilerinin üretmesi
gerektiği ve nasıl üreteceği konularında katılımcıları bilgilendirdi
Ayrıca Organik Bal üretimi konusununda ve Macahel Arıcılığın Organize ettiği Organik Bal üretim aşamalarını anlattı ki bu konuda da yeterli bilgilenmiş olduk.

Saat 10:00 da başlayıp 16:00 da biten seminer de verdiği değerli bilgiler için Ahmet Bey'e,Şirket yöneticisi Mehmet Ali BAYRAK Bey'e,Arıcılık Teknikerleri Davut AVCI ve Muhammet ERKAN Bey'lere
teşekkür edip geriye döndük.
Seminerin yararlı geçtiğini hem kendim tespit etmiş oldum, hem de dönüş yolunda konuştuğumuz arkadaşlarımın yorumlarından anladım.
Arıcı arkadaşlarımın da fırsat buldukların da bu tür seminerlere katılmalarını tavsiye ederim.
SAYGILARIMLA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

aricilar icin chat penceresi