10 Nisan 2009 Cuma

ARICILIK KURSLARI BELGELERİ DAĞITIM TÖRENİ





Bafra İlçesi Merkez ve Dikencik Köyünde Şubat - Mart ayları içinde açmış olduğumuz Arıcılık Kurslarına katılanlara Sertifikaları aynı gün düzenlenen törenlerle takdim edildi.








Tören İlçe Kaymakamı'mız Sayın Ayhan BOYACI Bey'le birlikte İlçe Tarım Müdürü Ahmet DURSUN,İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer YAYLA,Halk Eğitim Müdürü Hasan YİĞİT, Tarım Müdürlüğü teknik elamanlarının katılımıyla önce Tarım Müdürlüğü toplantı salonun da daha sonra da Dikencik Köyü'ne gidilerek köy odasın da kursiyer ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından İlçe Tarım Müdürümüz ve Kaymakam Bey birer konuşma yaptılar her iki törende de.

İlk önce Merkez de ki sertifika dağıtım törenine geçildi.Kursumuza katılan tek bayan kursiyerimiz( ki daha önce ki haberlerim de sizlere tanıtmış olduğum ilçemizde ki en yaşlı arıcımız Kuşçular Köyü'nden Mustafa Kemal Özmen dedemizin torunu)in sertifikasını vererek başlatan Kaymakamımız bayanların da kursa katılmasının sevindirici olduğunu ve memnun olduğunu belirtti
Ardından Dikencik köyünde ki törene gidildi.



Kursiyerimizden olan ve yakın zamanda muhtar seçilen genç muhtarımız Ali Topkaya'ya da görevinde başarılar dilendi .
Arılarımızın bol bol anıldığı konuşmalar da arıcılar da yaptıkları işten dolayı tebrik edildiler. Kursiyerlerimize ve köylülere arıcılık ve diğer tarım konularında tavsiye ve nasihatler de bulunan Kaymakam Bey arıcılığa başlamak isteyipte maddi yönden başlama imkanı olmayan kursiyerlere 5 er kovan arı verebileceklerini söylediki bu haber kursiyerlerimiz arasında sevinçle karşılandı.
Ayrıca köyün diğer sorunlarını yetkili mercilere duyurmak içinde kurs törenimiz iyi bir vesile oldu.
Köylüler köyleriyle ilgili tüm sorunlarını Kaymakam Bey'e ileterek çözülmesi dileklerin de bulundular.



Ardından Kaymakamımız Sayın Ayhan BOYACI Bey'de yaptığı konuşma da kursu düzenleyen ve kurs eğitimi veren bizlere teşekkür ederek yapılan çalışmalardan memnun kaldığını belirtti. Yaptığımız çalışmaların ve verdiğimiz emeğin fark edilmesi ve takdir edilmesi bizleride mutlu etti.
Bu takdir edilme de gece geç saatlere kadar verdiğimiz kurstan dönüşte yoğun sis sebebiyle aracımızla yoldan çıkarak ucuz atlatmış olduğumuz kazamızı da unutturmuş oldu.

Kursiyerlere yapacakları arıcılık çalışmalarında başarılar dileyerek her türlü sorunlarında destek olacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

aricilar icin chat penceresi