20 Mayıs 2010 Perşembe

SEZONU'UN BIRINCI ASAMASI


Bal donemine mumkun oldugunca guclu kolonilerle girmeye calisiyoruz en yuksek verimi alabilmek icin arilarimizda esitlemeler ve erken ilkbaharda ve gec sonbaharda birlestirmeler dahi yapmaktayiz .

Ariligimin etrafindaki akasyalar


Degerli arkadaslar bilindigi uzere her yorenin bir bal akim sezonu var buda ortalama iki hafta surmekte bizdede bir akasya donemi 10 gunluk ve ardindan yonca ve diger ciceklerin acmasiyla ikinci asama'dan olusmakta. Birinci asama biraz erken olsada buyuk beklentimizi karsilamakta ikinci asama tum aciklari doldurmaya yaramakta bugun paylastigim resimler aslinda birkacgun once yani 8 mayis gunlerinde cekilmistir akasyanin %100 etkili oldugu bir zaman . akasya agaci beyaza burunmus halde tipki gelinlik giymis bir genc kiz kibi dogaya bakinca gelin gormus damat gibi olmamak elde degil yani baktikca bakasin geliyor .

2 yorum:

  1. fatih abi
    hani diyorlar karnıol 80 bin mevcutla duruyor diye
    neden birlştirme yapılıyor ozaman gereken mevcuda ulaşamiyormu
    başarılar

    YanıtlaSil
  2. merhaba degerli yorumcu evet karniyol cok hizli gelisen bir irktir biz burda sorunlu bazi kolonileri birlestirmekteyiz orn: anasiz koloni,eski anali koloni ,sonbaharda o yilin zayif kolonileri 3-5 cerceveli ve diger bize baharda ve bal akiminda bizi uzebilecek kolonileri birlestiriyoruz iyi saglikli kolonileri kesinlikle birlestirme yapmiyoruz ,ha karniyol surekli 80 binde mevcut diyenler dusunsun bu cevabi ki benim aklim almiyor cunku 80 bin ari demek 30 cerceve full ari demektir onun hesabi iyi yapilsin ama 10-15 cerceve olabilir ve bende mevcut, saygilarimla

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi