29 Mayıs 2010 Cumartesi

ARICILIK ICIN TEMEL BILGILER


Merhaba degerli DTAB okurlari bilindigi uzere ari bakim yapabilmek yada ariciliga baslamak icin iki onemli baslikta kendimizi sorgulamaliyiz .
Birincisi aricinin kendi durumu ve ikincisi cografi durum eger ikincisinden baslarsak .
ilk is olarak etraftaki cicek durumuylabaslamaliyiz cunku arilar gelisme ve hayatini devam etirip bize degisik miktarlarda urun vermekteler oysa cicek olmayan bolgelerde arilarin yasamlarini surdurmesi mumkun degildir olamazda bu durumu 3 baslikta ele alirsak daha iyi bir program yapmis oluruz 1. baslik olarak cok bereketli bolgeler 2.baslik orta bereketli ve arilarin bize bal toplayabilmesi icin mutlaka gezgincilik yapilmasi gerekli ve 3. baslik bizim isimiz olmayan bir bolum arilarin yasamlari yildan yila degisen bir kurak iklim eve cografya mtlaka her donem beslenmesi ve az bir bal doneminde cok az miktarda bal biriktidigi bolum.
biz eger hangi bolumde yada kllas'ta oldugumuzu anlayabilirsek aricilik icin ilk adimi atmis oluruz .
Ve birinci olarak belirtigimiz insanin arici olabilmesi yada bu ise baslamasi kendi durumu goz onunde bulundurmalidir ilk olarak kendini alarejiye dayanikli olup olmadigini test etmeli ki cok onemli bir olay eger bir insanda anlik alereji mevcutsa o insan kesinlikle aricilikla ugrasmamalidir ve kendi agilesine bakmali eger kendi agilesinde anlik alerejisi bulunan birisi varsa ariciliktan tekrar uzak durmali diye ekleyebiliriz hernekadar bazi durumlarda bu iste mumkun gibi gorunsede ben trcih etigim veya tavsiye edebilecegim bir konu degildir .
bu yazilari ele almamada ehangi bir neden vaya olay basima gelmemistir ancak genelde aricilik kitaplarinda bir eksiklik olarak degerlendirdigim bir konu oldugundan boyle bir yaziyi paylasmaya ihtiyac duydum dusuncelerime katilabilir yada gulumsuyor olabir ancak bu konular aricilik icin onemli olmadiginida soylemek mumkunmu ?
saygi ve selamlarimla

1 yorum:

  1. Fatih bey tabiiki bunlar önemli fakat gözönüne alınmayan bilgiler,herişi blinçli yapmakta fayda var,paylaşım için teşekkürler,bol verimli bir sezon dileklerimle,kolay gelsin,iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi