3 Mayıs 2010 Pazartesi

BALA HAZIRLIK

değerli arıcılar
arıcılıkta hangi amaca göre hazırlanacaksak
arı ırkınıda ona göre seçeriz
bölgeye uygun arı ırkı ile daha iyi verim almak mümkündür
ülkemizde gegzinci arıcılığın başlaması ile
arıların bozulmasıda başlamıştır
böyle olunca
arıların oğula meyilli tipleri ortaya çıkmış oluyor
bloglara ve forumlara bakınca
arılar 10 çıtaya gelmeden oğul gidiyor
bu görülüyor
bu yüzden önce kovanlar bölünüyor
daha sonra bir kısım kovanlara katatılarak
çıtalar burada toplanıyor
ve bal alınıyor
görünen manzara budur
bu yontem arıcılkta uygulanabilecek yontemlerden biridir
fakat
arılarımzı ne den bu hale geldiler bunu araştırmak lazım
neden arılarımız çok oğul veriyor
önce arıyı bölmek sonra bala çalıştırmak normal bir yontemdir
uygulanabilir sistemdir
önce arıyı böl sonra birkaç kovana kat at
çıtaları katat topla balı al
yöntem iyi fakat bıraz arıcıyı yoran bir sistem
keyif olan arıcılık bu sistemle iskenceye dönüşebilir
bayağı uğraşmak lazım
bunun yerine alternatif olarak
arıları gurupla
kat ataılacaklara kat at
bölünecekleri böl
ama bu sistem uygulanamaz
çünkü arılar oğula meyilli seçilmiş olması mümkün değil
arıcı ya arıyı bölecek
yada ana arıyı kovandan çıkaracak başka secenek yok
mesele bu arıları neden oğuldan kesemiyoruz
buna cevap bulmak lazım

2 yorum:

  1. selam .cokgüzel bir düşüncedesiniz cözümünü ve carelerinizi sabısızlkla bekliyoruz emeginize şimdiden teşrkkür 112 şof çay

    YanıtlaSil
  2. çözüm belli
    ege bölgesi hariç muğla ırkı ve
    oğula meyilli arı kullanılmayacak
    bu kadar işler basit
    başarılar

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi