7 Mayıs 2009 Perşembe

RESİMLERLE...

Arılığımızda çalışmaları düzene koymaya başladık.Kurtarabildiğimiz sağlam kalan takriben 70 civarı ana memesini kovanlara taktık.İkinci tertip ana üretme çalışmamız hafta sonunda başlayacak.Bu çalışmadada dost ve arkadaşlarımıza vede kendimize yönelik ana üretmeye çalışacağız.Arılığımızda hedef olarak bu mevsim sonuna kadar tüm analarımızı değiştirerek yenilemek istiyoruz.Dün yavaş gelişen henüz kovanı doldurmayan 6-7 çıtalık 12 kovanın analarını almıştık.O kovanlara bugün ana memesi yapıştıredık.Çarşamba günkü çalışmamızda kovanlara arı silkeleyerek ana memeleri yapıştırmıştık.Bugün onlarıda kontrol ettik.10 civarında yeni ana çıkmış.Sanırım yarına kadar büyük çoğunluğu tamamlanır.Cumartesi günüde yeni transfer çalışmasına geçiyorum.
Arılığımızın farklı noktadan bir görüntüsü.

Taşlı kovanlar yeni ana memesi taktığımız kovanlarımız.


Arılık görüntüsü...



Arılıkdan bir görüntü...




Geyikler...Ne güzel hayvanlar... Resim üzerine tıklayarak tam ekran yaparsanız kolayca görebilirsiniz.





Bu resimde geyikler var.Bakalım görebilecekmisiniz?






Kekikler çiçekte.Arılarda kekikden iyi nektar almaktalar.







Çevremizde iki tür kekik bulunuyor.Bunu geçen yılki yazılarımdada yazmıştım.Erkenci olan kekikler çiçek açmaya başladılar.Arılarda iyi konmaktalar. Kekik nektarı harika bir bal kaynağı...








Tütsüyü yakmada kullandığımız çıralı cam çürükleri...Çıralar çürüyünce o kadar harika oluyorki müthiş bir duman ve rahatsız etmeyen koku veriyor.









Arıcı 07-Antalya
Arıcı 07-Toroslarda
Hayati İNAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

aricilar icin chat penceresi