15 Mayıs 2009 Cuma

BILGI PAYLASIMI


Bu donemi biraz gecmis olmamiza ragmen bazi arici arkadas hala sezon basinda olabilmekte burda oldukca yaygin kulanilan kolonilerdeki guc oranini sabitlestirme uygulamalari kulanilmakta, kolonilerin aralarindaki guc farkini esitlestirme metodu diyebiliriz , guclu koloniden aldigimiz arili ve yavrulu cerceveyi zayif koloninin ustune yaklastiriyoruz resimde oldugu gibi arilara ne parfum nede baska bir koku karistirici kulanmadan kuru kuruya arici fircasiyla elimizdeki cercevenin arilarini alta bulunan zayif koloninin araligina silkmekteyiz tarlaci arilar ucarak eski kovanlarina giriyor genc arilar ise zayif koloniye broblemsiz adapte olmakta elimizdeki cerceveyide icine koyarak bu uygulamayi tamamlamis oluyoruz ,birtek ari bile olmeden bu uygulama tamamlanmakta.

ANA Memelerinin bozumuna baslandi 9 gunde bir kontrol edip her kolonide iki sefer meme bozaktayiz ucunu sefer cok nadir gorunmekte memeler bu donem ogul donemi olmasi nedeniyle kolonilerimiz ogul eglimine gecmeye calisiyor ancak surekli ve dikatli kontrolerimiz simdilik 1 kolonin ana kaybi yuzunden ogul verebildi sadece bu ogul problemi modern aricilik icin dezavantas ancak bunu avantaja cevirebilmek cok verimli olabiliyor benim bu gune kadar tanismis oldugum en kolay ana uretim metodlarindan biri bu donemde yapilan memeleri cerceveden cok keskin bir alerle keserek nukleus mini kovanlara ari silkerek memeleri yerlestirmek bu kaliteli memelerden cikan analar cok iyi ciftlesmekteler gelecek gunler icin verimli analar elimizde olmasi arici icin buyuk avantaj .


varrova uremeye basladi cerceve aralarindaki erkek gozlerinin icinde kamp kurmus vaziyete bal sonu savas baslayacak .



1 yorum:

  1. merhabalar fatih kardeşim. ogul kaygını anlayabiliyorum gerçekten kolonilerin iyi yönetilmesi çok önemli. ancak bir konuda fikrimi söylemek siterim kovanda ogul vermke amaçlı yapılan yüksüklerden ana arı üretmek senin için bir dezavantajdır ogul eğilimi yüksek kolonilerden ana arı üretmiş oluyorsun böyle yaptığında. evet ana arının doğal olarak beslendiğini savunanlar var ancak oğul egilimi bence çok önemli bildiğim kadarıyla janter aletini aldın bundan sonra o yüksükleri iptal ederek kaliteli ve ogul eğilim düşük analarını yetiştireceğini bilmek güzel benim için başarılarını tebrik ediyorum paylaşımlerını sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi