1 Haziran 2009 Pazartesi

BAL HASADI

Bugun 1 HAZIRAN havada uygun olunca hasat kacinilmaz oldu 2009 yilli 2008 den daha bereketli olacaginin isaretleri gucluydu ta vaktinden ama zaman gosteriyorki hislerimiz yanilmadi bu sene daha bereketli bir sezon yasamaya basladik .
5 mayista hedefledigimiz akasya 7 mayista kismen 9 mayista tamamen aktiflesti ancak 12 mayista sidetli ruzgarli yagan yagmur akasyayi anlindan vurdu diyebiliriz ve akasyanin bittisi 16 mayista gerceklesti bizi hayal kirikligina ugratan akasya cicegi bizim haberimiz olmadan bize verecegini vermisti oysa 17 mayistaki kontrollerimizde akasya ballari bizi cok hos karsiladi gecen yil uc hafta duran akasya cicekleri daha az bal vermisti nedeni ise havadaki nem oraninin cok dusuk olmasiydi bu sene hava sicakligi mayis geneli 23 28 c arasinda gecti 22 mayistan itibaren baslayan yagmurlar 29 mayisakadar etkili oldu bu yagmur ayni zamanda cicek balininda verimli gececeginin habercisi bugun ilk sagimi yaptik ama bu bizim bu seneki ilk sagimimiz arilarin cok az bir kisminin ballari alindi dadant kovanlarindan 2 ser kat 30 ar kg alindi lastrong kovanlarinda bal yogunlugu yuksek olmasina ragmen sirlanma duzeyi yuze 50 simdilik bir hafta daha bekleyecegiz yoncalarin acmasinada 10 gun kalmis bulunuyor hedefimiz akasya balinin tamamini suzup katlari cicek bali icin yoncaya hazirlamak .. Yarim ballik cerceve ortalama 1. 2 kg bal tutuyor sirlanma suresi cok cabuk cesit bal uretimi icin cok etkili tam balliktan daha kulanisli ve hafif ortalama 12 kg bal icinde bulunduruyor .


Guclu lastrong kovanlarina 4. kat olarak yarim ballik veriyoruz sirlanmasi cok erken gerceklesiyor hem arilar bal akiminda kat doldurunca calisamaz duruma gelimiyor kat atmadigimiz durumlarda koloni ogula yoneloyor ve is duzeni kayboluyor .
SAYGI VE SELAMLARIMLA

2 yorum:

  1. Hasatınız hayırlı ve bereketli olur inşallah,
    Yarım çıtalar benim de ilgimi çekiyor,en azından bal çeşitleri karışmıyor ve çabuk sırlanıyor.
    Paylaşım için teşekkürler,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    Selamlar saygılar.

    YanıtlaSil
  2. You have a great crop of honey, it looks very tasty.

    YanıtlaSil

aricilar icin chat penceresi