ANA ARI URETİMİ
Bilindiği üzere
Ana arı uretiminde
Ana arı uretiminden ziyade kalite önemlidir
Bu amaçla her üretilen ana arı kullanılmamalıdır
Üretilen ana arı
Üretim sırasında
İyi beslnememiş olabilir
Üşümüş bakılmamış olabilir
Küçük olabilir
Acele oluşturulmuş olabilir
Üretilen ana arının
yumurta atışı gözlenerek
Test yapılmalı işe yaramayanlar imha edilmelidir
Böylece çevrenın bozulması onlenmiş olacaktır
Diğer bir söylemle
Her arıcı ana arı ureticisiyle dialogda olmalıdır
fakat
Her arıcı zorunlu olmadıkça dişardan ana arı almamalıdır
Hele bölgeler arası ana satısı zaten sakıncalı görülüyor
Burada bir soru sorsak
Bir ülkenin arıcılığını nasıl yok edersiniz
Bal verimini nasıl düşürürsünüz deseler ne yapardınız
Benim yapacağım ilk iş her bölgeye Muğla arısı gönderirdim
Ana uretemeyen zaten arıcı olamaz
Ana uretemeyen arı bolemeyen
Arıcılığı hemen başka arıcıların yanında uygulama yapsın işi ilerletsin
Nizamettin kayral hocam
Her arıcı sezon başından sezon sonuna kadar mutlaka yedekte ana bulundurmalıdır demiş
Öyleyse arıcı her zaman ana uretmeli
Yedekte ana bulundurmalıdır
Zorunlu kalmadıkça dişardan ana almamalıdır
Çünkü dışardan alınan ana nasıl üretildiği belli değildir
Şüphede kalmaktansa arıcının kendisinin ana uretmesi yerinde olacaktır
Bildiği gördüğü iyi kovanlardan
Sakin iyi huylu
bal yapışı iyi olandan
Sezon başında
İster çifleştirme kutusunda
İster rüşet kovanda
İster büyük kovanda
Ana üretmeye başlar
Yedekte ana bulundurur
Herhangi bir aksı durumda ana hazırdır
Sezon sonu bu kovanlar diğer kovanla birlştirlir
veya oyel kışlatılır
sezon kapatılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder