19 Haziran 2011 Pazar

2. DONEM SEZONU DEVAM EDIYOR

Selam degerli arici arkadaslar bilindigi uzere yaz doneminin ortasindayiz ve sicaklarin zirveye ulastigi harman denilen sezonun kapisindayiz ,aricilikta tarimciligin bir dali oldugundan bizde harmanimizi harman etmekteyiz 1. donemin ballari suzuldu ve ikinci bal toplama donemi icindeyiz onuda 25 temuz yapmayi dusunuyoruz simdiye kadar cok iyi bir sezon gectigini soylememiz mumkun ikinci donem biraz sicak ama her taraf cicekle doldu mayis ayi ve haziranin ilk onbesi yagmurlu gecmesinden cicek cok bu vesileylede balin bol olmasini diliyoruz.
1. donem akasya ballarini suzme sirasinda bir goruntu .
bugday tarlalari ogul cikmis gibi uvultulu ari basmis her koseyi hektarlarca mavi bu cicekle kaplanmis
ve kendim calistigim sera 500 metrkare domates bizim belediyede iki senedir domates festivali duzenleniyor nedeni ise kosovanin tum domateslerinin burda uretilmesi yani kosovanin domates hambari diyebiliriz bu gunlerde hasat asliyor renk almaya basladi domatesler.

12 Haziran 2011 Pazar

HASAT 2011


Merhaba degerli degerli ari bakicilari ve arkadaslar paylasimlarimiz kisitli oldugundan ancak onemli konulari paylasmaya firsatimiz oluyor bu sezonun isinden olsa gerek .
3-4 katli olan kovanlarimiz balliklarinda 9 cerceveli veriyoruz aslinda standardi 10 cerceveli ama balliklari 9 cerceve verdigimiz zaman daha fazla bal almaktalar nitekim elimdeki cerceveler biri 3.5 kg ikisi 7 kg brut agirligi bal ise 5.800 kg bulunmakta 9 cerceveli baligin faydasi bununla birmiyor makinedende sirlari cok daha iyi temizlenmis oluyor .
Bu sene daha yogun bir bal sezonu gecirdik haliyle petekler cerceveleri asmis oldu koloni basi ortalamasi nekadar gelir bilemiyorum ama cogu kovandan 1. sagimda 30 -40 kg saim yapmaktayiz tabi saf AKASYA balindan .

aricilar icin chat penceresi